Сега не е моментът за сътресения, нито за нови ултиматуми.

...
Сега не е моментът за сътресения, нито за нови ултиматуми.
Коментари Харесай

Лена Бориславов тропна по масата: Не е моментът за сътресения и ултиматуми! Външно министерство не е запазена губерния и не е уговаряно да остане завинаги за ГЕРБ

Сега не е моментът за разтърсвания, нито за нови ултиматуми. Това написа Лена Бориславов в профила си в обществената мрежа в отговор на утринното предложение от Бойко Борисов да отстъпи от настояването Мария Габриел, с изключение на министър председател, да резервира и Министерство на външните работи, само че ГЕРБ да посочат различен свои министър за външно.

Припомняме, че Делян Пеевски също съобщи, че външно министерство е единственото за ГЕРБ и Борисов е този, които да уточни човек за там.

" Преговорите следва да се водят от Денков и Габриел посредством обзор на свършеното дотук, а не през телевизионните студиа ", упорства Бориславова.

" Кабинетът може да продължи своята работа и след ротацията, отпред с Мария Габриел като първия министър-председател жена на България и акад. Денков като вицеприемиер и министър на външните работи. Успешният екип Денков-Габриел би трябвало да продължи да съставлява България на открито, а ГЕРБ да запазят и своя надзор върху външно през парламентарната външна комисия ", счита някогашната говорителка на кабинета " Петков ".

Бориславова е безапелационна, че външно министерство " не е непокътната губерния и в никакъв случай не е уговаряно да остане вечно за ГЕРБ ".

Според нея 8 месеца България има устойчиво ръководство и се извършва реформаторска законодателна стратегия, инфлацията пада, здравната помощ по въздух е тук, през 2023 има рекордно високи външни вложения, правосъдната власт стартира да изсветлява, написа се нов Закон за правосъдната власт и има механизъм за следствие на основния прокурор.

Бившият депутат приключва обявата си с това, че след 8 опита, СОС има определен ръководител , подготвен да работи с всички групи в името на софиянци. " 8 февруари се обрисува като забавен ден ", заключва Бориславова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР