СЕГА МЕРАКЛИИ СЕ НАСТАНЯВАТ В ПОЛЕТО НА ПОЛИТИКАТА ЗА ЛИЧНА

...
СЕГА МЕРАКЛИИ СЕ НАСТАНЯВАТ В ПОЛЕТО НА ПОЛИТИКАТА ЗА ЛИЧНА
Коментари Харесай

Карадайъ към младите: Когато ДПС бе на власт, имаше цели и приоритети

СЕГА МЕРАКЛИИ съдебна експертиза НАСТАНЯВАТ В ПОЛЕТО НА ПОЛИТИКАТА ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА

Съвети към младите в Движение за права и свободи по отношение на включването на младежите в политиката и визията им за облика на Европейски Съюз даде ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на семинар „ Младите хора и бъдещето на Европа ”, който се организира през уикенда в Стара Загора. Форумът бе проведен с поддръжката на водача на европейските либерали евродепутата Илхан Кючюк. Участие взеха също по този начин заместник-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов, кметът на община Белица Радослав Ревански, както и народните представители от Младежко Движение за права и свободи – ръководителят Сезгин Мехмед, Ертен Анисова, Анджей Джандев, Небие Кабак, Осман Мурадов и други. Десетки младежи от цялата страна обсъждаха тематиките като Шенген, приемане на еврото в България, енергийната рецесия, Зелената договорка, мигрантската рецесия, геополитиката на Европейски Съюз, както и политическата обстановка у нас.

 Позицията на Движение за права и свободи е, че имаме потребност от държавно управление, което ще прави политика с грижа за страната и хората, с визия за бъдещето, с визия минимум до идващото потомство, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Нашата формулировка за политика е не да се усвояват парите поради парите, не да се вършат планове поради плановете, а да вършим целенасочени планове за постигането на избрани цели, добави Карадайъ. Според него когато не са сложени задачите, няма по какъв начин да се даде оценка за едно държавно управление дали е положително или неприятно.

Тогава го преценяме на база персоналния си стандарт на живот и на резултатите, които ги получаваме в страната. Затова, в случай че си стартирал властта с 1 милиард дълг и след 10 години си оставил 20 милиарда дълг, значи погледа за идващото потомство е – „ ще ми харчите борчовете “, бе коментарът на ръководителя на Движение за права и свободи за последните 10 години ръководство.

Той напомни годините, когато Движение за права и свободи бе на власт и тогава имаше цели и приоритети- участието ни в НАТО и Европейски Съюз.
 DSC09595
Нашият почетен ръководител Ахмед Доган дефинира тези цели още през 1991 година Ние извървяхме този дълъг път, само че в този момент едни хора, които се самонаричат евроатлантици и мъчно биха дефинирали своите приноси по този път, ни сочат като черния демон, единствено и единствено да могат да участват на политическия терен, съобщи Карадайъ. Той добави, че единствената им цел е да основат опълчване и ненавист, с цел да могат да изградят своя политически облик.

Не ги е грижа за целите, които поставихме още преди 30 години. Те са на правилото – дайте да приказваме, да омаскарим някой, да лепим черни етикети, безапелационен е Карадайъ.

И предходно Народно заседание те лепяха черни етикети, само че за всяка тяхна теза има импортиран законопроект и може да се види по какъв начин те гласоподаваха по всеки от тях. Ето това е разликата сред хора, които имат своя формулировка на понятието политика и я вършат, и мераклиите, които се настаняват в полето на политиката за персонална приложимост, изясни ръководителят на Движение за права и свободи.

Той напомни също по този начин, че още през 2016 година партията сложи като главен акцент зелената икономика- чист въздух, чиста храна, чиста вода, чиста сила, както и включването на свободните и дейни жители в процеса на взимане на политическите решения и контрола на тяхната реализация.

През 2017 изведохме зелената стопанска система като приоритет на Движение за права и свободи в нашата стратегия, а през 2020 с решения на Екологичен потенциал и Европейска комисия зелената стопанската система стана приоритет и на Европейски Съюз и в България, сподели още Карадайъ.

Европа отговоря на упованията на младежите и им дава благоприятни условия за обмяна на хрумвания, за обучение и реализация. Българските жители имат огромни упования от Европейски Съюз, само че най-важното е да стане ясно, че европейското поданство е продължение на националното. Ние сме в конкурентна среда, Европейски Съюз е среда с благоприятни условия, от които би трябвало да се възползваме “, съобщи на форума водачът на европейските либерали Илхан Кючюк. По думите на евродепутата през тези 15 години участие в Европейски Съюз, България постоянно е работила на изчакване, а основен миг за развиването на една страна е да стане част от механизма за взимане на решение. Той бе безапелационен, че позицията на страната би трябвало да се изкове в националните държавни управления и да се пази отвън границите й.

За да вземем най-хубавото от Европейски Съюз, всеки младеж би трябвало да знае какво му дава Европейски Съюз. Трябва да потърсим нов смисъл на съществуването на Европейски Съюз. Състезаваме се в границите на едно пространство, което би трябвало да сме конкурентноспособни, разяснява Кючюк в отговор на въпрос от публиката.
 DSC09615
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР