Сега, когато марихуаната вече е законна в Канада и 10

...
Сега, когато марихуаната вече е законна в Канада и 10
Коментари Харесай

Създадоха канабира - безалкохолна бира с канабис!

Сега, когато марихуаната към този момент е законна в Канада и 10 американски щата, бизнесите откриват нови и новаторски способи да разрешат на своите клиенти да доближат нови висоти.

Помислете за който и да е артикул за ядене и евентуално някоя компания към този момент е основала негова версия с канабис. Например зърнени закуски, дъвки, сладолед, желирани мечета, лешников шоколад и какво ли още не. Може да срещнете и пица с канабис. Дори кънтри 85-годишният артист Уили Нелсън пусна серия кафе с коноп.

Може би най-интересната иновация обаче е създаването на марихуана за пиянство. Технически видяно това е доста по-трудно да се направи, в сравнение с наподобява на пръв взор.

Вече е допустимо човек да си купи бира с марихуана (или най-малко в Калифорния). Two Roots Brewing разгласи напълно неотдавна първата безалкохолна крафт канабира – бира с канабис. Ефектът от нея (и по-специално - психоактивната субстанция тетрахидроканабинол ( tetrahydrocannabinol - THC ) и канабидиолът ( CBD ) би трябвало да бъде усетен 10 минути след консумирането й и ще ви държи почти 90 минути.

Не е неочакван фактът, че бирената промишленост се насочва към марихуаната. Ново проучване демонстрира близо 15-процентен спад в продажбите на алкохол в щати със закони за ползване на здравна марихуана.Canaccord Genuity Group Inc пък прогонозира, че до 2022 година бизнесите с питиета с канабис в Съединени американски щати ще бъдат оценени на 600 млн.

Constellation Brands Inc, притежатели на Corona и Modelo, към този момент инвестираха 38 % в акции в Canopy Growth Corp (бивши Tweed Marijuana Inc). Междувременно AB InBev, дистрибутор на Becks и Bud, си сътрудничат с Tilray Inc - канадска фармацевтична компания, която също се занимава с канабис.

Проблемите, пред които се изправят всяка една от тези компании е, че, за разлика от алкохола, марихуаната не може да се разтвори във вода. Това значи, че на опиата му е нужно повече време, с цел да се метаболизира. Също по този начин резултатите стартират да се появяват много по-късно.

Two Roots Brewing съумява да се пребори с тези спънки с помощта на нано-емулсификацията - система за доставка на медикаменти, която усъвършенства разтворимостта. По този метод молекулите канабис в питието се разпръскват по-ефективно и се всмукват по-добре от човешкото тяло. Именно в това се крие тайната на 10-минутния стартов резултат. 

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР