Сега има възможност да се намери решение на спора между

...
Сега има възможност да се намери решение на спора между
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Сега има възможност за решаване на спора Гърция - Македония

Сега има опция да се откри решение на разногласието сред Македония и Гърция. Това сподели евродепутатът Андрей Ковачев след среща в Брюксел с македонския външен министър Никола Димитров.

По-рано стана ясно, че Гърция и Македония са постигнали съглашение да възобновят договарянията за името.

"Потвърдих пред външния министър на Македония господин Никола Димитров нашата позиция на поддръжка на Македония за европейското участие и за смелите старания, които те поставят, за намиране на решение на разногласието с Гърция. Гърция и Скопие би трябвало да намерят това решение колкото е допустимо по-бързо. Сега има една такава опция това да се случи. Всички стъпки във връзка с намиране на решението би трябвало да бъдат направени, колкото и да са мъчителни, колкото и - несъмнено - да има съпротива ", акцентира евродепутатът ни.

"Призовавам и главните политически играчи в Република Македония да се обединят към тази идея - Македония да стане част от Европейския съюз. Всичко друго е обслужване на други геополитически ползи, които никога не са в полза на македонските жители. Така че поддръжката на България и на българското Председателство към Македония, както и към другите Западни Балкани, ще продължи и ние ще работим за интереса на целия Европейски съюз, който съответствува с интереса на жителите на тези страни ", безапелационен бе Ковачев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР