Сега е времето президентът да покаже, че хората не са

...
Сега е времето президентът да покаже, че хората не са
Коментари Харесай

Вкарват Румен Радев в капан с ордена за олигарха Динко Динев

Сега е времето президентът да покаже, че хората не са се излъгали при избора му.

Красимир Каракачанов не дава тип на малоумен човек. Говори премерено, не влиза в непотребни спорове, старае се да не се компрометира. В политиката умерено може да бъде избран като водач от нулева група - може да кръводари на всеки. Сговорчив. Ползва се със благосклонностите на множеството публицисти. Понастоящем е вицепремиер и министър на защитата на Република България.

Данчо Динев е български олигарх от Влас. Води живот като във филмите. С брат му Динко са приказно богати и искрено разточителни. Автопаркът им от лъскави лимузини, спортни коли и джипове си съперничи с тези на най-богатите хора в света. Авантюрите им с фолк певици, плеймейтки и всевъзможни екземпляри от породата на силиконките обичайно запълват жълтите страници на таблоидите.

Парвенюшкото им държание провокира пренебрежение, примесено с открита подигравка измежду интелигентната част от българите. Харесвани са от определен кръг публицисти и политици, които са на отмора с топла храна всяко лято в персоналния им курорт Свети Влас. Останалите медии, в това число и френската телевизия М6, вършат следствия и питат по какъв начин Диневи са се сдобили с нотариален акт за море, за какво провокираха екологична злополука край крайбрежията на Слънчев бряг, по какъв начин безнаказано трансферираха компания с големи отговорности и насъбрани 11,678 млн. лв. пасиви от необслужвани лизинги, заеми към банки на незает и безимотен гражданин на великотърновското село Балван.

Задават и доста други въпроси.

Красимир Каракачанов е историк по обучение. Нещо повече, преди няколко години стана лекар на Югозападния университет „ Неофит Рилски “. С две думи - просветен човек. За образованието на Данчо Динев мъчно се намират безапелационни сведения даже във времето на осведомително пренасищане.

Правя този дълъг увод, с цел да си разбираем какво може да накара министър Красимир Каракачанов да съпостави Йордан Динев с Васил Левски и Иван Вазов и да го предложи за най-високото държавно отличие - медал „ Стара планина “. И тъй като прелестно си дава сметка в какво безсрамие става съизвършител, Каракачанов нападна възможните си критици с предизвестието: „ Ние в този момент би трябвало да почитаме тези хора, които отделят от своите средства, с цел да възраждат българското национално достолепие. Подобни хора заслужават почитание и заслужават отличаване, по този начин мисля аз! Ако някой мисли нещо назад, да ми го каже, само че до момента в който мисли какво да каже, да вземе да направи нещо потребно за българската история, за българското достолепие, а не да се чуди единствено да подлага на критика! “.

Тук оркестърът би трябвало да свири туш...

У нас сме се нагледали на серийни безобразия, на безбройни образци за безсрамие, стигащо до безочливост, само че за толкоз дръзновен опит за замяна на човешките полезности като предлагането Данчо Динев да бъде почетен с най-високото държавно отличие медал „ Стара планина “ не си припомням. Как да се усещат хилядите учители, които дават познания против жълти стотинки, което е надалеч по-стойностно дарителство за историята, хилядите лекари, които подаряват втори живот, без да карат ферарита и яхти, какво да кажат милионите бедстващи и ограбени от прехода пенсионери? На тях им лишават към този момент и ордена, с цел да го връчат на тези, които ги ограбиха.

След всичко това няма по какъв начин да не търсим отговор на въпроса каква може да е повода за лобирането на Каракачанов. Това единствено поради няколко незабравими вечери на яхтите на олигарсите няма по какъв начин да стане. Красимир Каракачанов надали е толкоз себепожертвувателен, че обществено да си направи морално харакири. След такова обществено почесване на егото на олигарх от мащаба на Йордан Динев или осигуряваш и внуците си до десето коляно, или до края на живота си ще страдаш при всяка смяна на времето, тъй като си се сецнал неприятно в кръста.

Но има и трети вид. Решил си да вкараш в капан президента Румен Радев. Защото указът за награждаването на „ родолюбеца “ Йордан Динев би трябвало да бъде подписан от президента. Ако Радев го направи, сигурно ще загуби от електоралната поддръжка. При това доста. Хората го избраха с вяра, че няма да е част от статуквото. Сега е моментът да им покаже, че този път не са се излъгали още веднъж.

Политическа партия. Целият този цирк се разигра преди откриването на извънредно кичозен монумент на хан Тервел в частния курорт на братя Диневи Свети Влас. Модата всеки мултимилионер да мие съвестта си с монумент, параклис или черква с фототапети, съществено ни заплашва да надминем Македония по кич в бронз и камък. Липсата на каквито и да било критерии и условия при издигането на монументи и църкви напряко унищожава изкуството, само че по тази не по-маловажна тематика - различен път.

Автор: Иво ДИМИТРОВ

Източник: Вестник Галерия
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР