Сега е трудно да се правят предположения, защото има критично

...
Сега е трудно да се правят предположения, защото има критично
Коментари Харесай

Военният експерт С. Грабски: Взривовете на руските летища може да са саботаж

Сега е мъчно да се вършат догатки, тъй като има сериозно малко информация. Тоест, евентуално е прекомерно рано да се твърди, че това е някакъв тип оръжие, признато от украинската войска. Нашите западни съдружници не са ни предавали такова оръжие. Може да се допусна, че това е някакъв пробен модел. Но още веднъж има доста малко информация и човек би трябвало доста да внимава какво се е случило. Технически е допустимо да се приказва за бойкот: украинската войска разполага с подобаващи дронове-камикадзе, които могат да нанесат подобен удар. Но е мъчно да се каже каква е вероятността подобен дрон камикадзе да е бил употребен в дълбочина на Русия, разяснява той.

 

Военният специалист е безапелационен, че с укрански дронове не може да се доближи до такава дълбочина в Русия. Те доближават най-вече до 80 км.

Честно казано, аз съм по-склонен към версията за бойкот, тъй като наподобява най-достъпната и на практика изпълнима.

От това, което знаем, има известна немарливост. Почти всеки от нас е виждал сателитни фотоси, на които съветските самолети безусловно са с тил един към един. Ако някой е донесъл експлозиви на летището - и е доста по-лесно да ги придвижите там, в сравнение с до която и да е база - и е свързал избухливия механизъм с някакъв камион с гориво, тогава не е мъчно да се инициира детонация. Един отдалечен детонатор може да избухне и да аргументи доста повече вреди от два самолета. Може би в реалност въобще не е имало два самолета. Такъв стратегически обект би трябвало да бъде предпазен по-внимателно. А по време на война самолетите не могат да се оставят крило до крило, даже и да са в зона, която е сякаш надалеч от военни дейности. Това е основата на предпазливостта и сигурността.

 

Грабски разяснява и готовността на Русия да употребява нуклеарно оръжие: „ Те могат да броят, само че не могат да нанасят удари. За да се нанесе нуклеарен удар, би трябвало да има подготвеност на сили, средства и обикновена дарба за това. А Руската федерация в никакъв случай не е тествала нуклеарно оръжие. Така че, в случай че кажа, че съветските нуклеарни оръжия са подготвени за приложимост - или могат да бъдат употребявани - бих бил деликатен. Последствията от изстрелването на нуклеарен заряд, който никой не е тествал от най-малко 40 или 50 години, могат да бъдат доста непредвидими. Освен това, къде може да се организира подобен тест, на кой тестов пункт? На Русия остава единствено полигонът Нова Земля. Да, те може да считат тези детонации за опасност за себе си, само че не могат да употребяват този мотив по никакъв метод. Световната общественост сътвори толкоз сериозна и ефикасна система за наблюдаване, че е малко евентуално да се употребява нуклеарно оръжие, даже в случай че някой желае да го направи.

 

Превод: Фрог нюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР