Сега е онова време от годината, когато се връщаме назад

...
Сега е онова време от годината, когато се връщаме назад
Коментари Харесай

Лятното часово време свърши-ето как да не се чувствате отвратително

Сега е това време от годината, когато се " връщаме обратно " и спечелването на един спомагателен час може да ви наподобява изумително, само че може да сътвори същински безпорядък във вашата рутина. Когато върнахме часовниците си 1 час обратно, има няколко неща, които могат да повлияят на тялото и мозъка ви. Ето по какъв начин да облекчите този преход:

1. Сънливост

Получаването на един спомагателен час за спане заран наподобява ужасно, само че " бърникането " с вътрешния ви часовник може да провокира унесеност. За да предотвратите тази унесеност, не разчитайте на това, че имате повече време за сън, а си лягайте по-рано на предната вечер.

2. Липса на сила

По-кратките дни и по-дългите нощи могат да ви карат да се чувствате доста изтощени, без да вършиме нищо. Това се дължи на по-малкото дневна светлина. Можете да компенсирате неналичието на дневна светлина с тренировки, които да поддържат силата ви. Важно е да упражнявате, с цел да се чувствате енергични и да укрепите имунната си ситема. Ако сте привикнали да упражнявате рано заран, може да се наложи да изместите тренировката си за малко по-късно, само че е значимо да не я пропускате.

3. Качване на тегло

По-кратките дни, съчетани с по-студеното, по-мрачно зимно време, могат да ви накарат да останете у дома, под одеялота на дивана, наслаждавайки се на вкусна храна. Макар че това е безусловно едно от най-хубавите неща на това време от годината, просто се замислете дали не прекалявате с похапването.

4. Депресия

Повечето мрачевина може да бъде в действителност депресираща. Наистина е подтискащо да си тръгваме от работа на мрачно. Сезонното афективно разстройство (SAD) е тип меланхолия, провокирана от времето, която може да ви накара да се почувствате раздразнително, смутено, яростно и обезпокоително.

Можете да се справите с това, като поговорите с другар или експерт, или да записвате възприятията си в дневник. Също по този начин е добре да отделяте време денем за разходки, с цел да се наслаждавате на слънцето.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР