Сега, без никаква нужда, позволихме отново да избухне конфликт

...
 Сега, без никаква нужда, позволихме отново да избухне конфликт
Коментари Харесай

Юнкер: Отново има конфликт между Севера и Юга в ЕС

„ Сега, без никаква потребност, позволихме още веднъж да избухне спор сред Севера и Юга. Не сме научили нищо “, сподели някогашният ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Politrico.
Той сподели, че методът, по който холандският министър на финансите Вопке Хоестра се изрече против Италия, „ възобнови спора сред Севера и Юга “, като се базира на апела му Европейски Съюз да ревизира за какво някои страни нямат финансови средства, с цел да се оправят по-добре с икономическия потрес.
Юнкер отхвърли да спекулира дали размерът на пакета за икономическа помощ в рецесията поради ковид, контрактуван от финансовите министри на Европейски Съюз, е съответен, заявявайки, че желае да изчака „ пушилката да слегне “.
„ Но съглашение за относително упорит пакет след сложни опити за реализиране на съглашение може единствено да бъде приветствано “, сподели той и добави, че различен крах „ би бил удар по европейската концепция “.
Той също по този начин споделя, че чака доста по-голям бюджет на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година, който би бил същински инструмент за икономическата рецесия.
Юнкер добави, че не е срещу концепцията за коронаоблигации, общ инструмент за заем, който би бил обезпечен от всички членове на Европейски Съюз, само че че това не е отговор на актуалната рецесия, защото ще минат месеци, преди да влязат в приложимост.
В същото време Юнкер подлага на критика слабия отговор на Брюксел на решението на Унгария да разреши на държавното управление на премиера Виктор Орбан да ръководи без ограничаване във времето.
" Не можахме да разгадаем спора сред Изтока и Запада, тъй като унгарците работят отвън всяка рационална зона ", сподели той и добави, че Европейски Съюз не е изразил категорично пред Будапеща опасенията за следствията от коронавирусните ограничения против върховенството на закона.
" Що се отнася до върховенството на закона, значимо е да се приказва намерено и ясно ", сподели Юнкер.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР