Седмото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest ще представи

...
Седмото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest ще представи
Коментари Харесай

Три дни цирк и огнено шоу на фестивала 6Fest

Седмото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest ще показа мултижанров тридневен фестивал в Пловдив с цирк, улични музиканти и танцьори, огън и спектакъл на 14, 15 и 16 май.

Входът е свободен, при съблюдаване на настоящите все още противоепидемични ограничения.

В първия фестивален ден 14 май главната локация на събитията ще бъде площад " Централен " в сектора сред Цар Симеонова градина и Централна поща.

6Fest ще бъде открит в 19:30 ч. с " Необичайни срещи " - театрална пантомима на Невена Денчева и Стела Кръстева.

В 20:40 ч. ще забележим огненото шоу на Антония Николова " Канатица ", основано върху музикални претекстове от българския фолклор.

На 14 май 6Fest ще приключи с " Латино нощ ". Това е едночасов танцово-китарен латино театър. Той е основан от концертиращия китарист Радослав Талев.

Вторият фестивален ден 15 май ще стартира в 18:00 ч. с цирково-музикалното зрелище " Circus surprise " на Combino Project (Пловдив).

Двамата циркови актьори първо ще създадат церемониал на кокили в Цар Симеоновата градина, а по-късно до Виенския павилион ще завършат спектакъла си, който е комбинация сред музика онлайн, жонглиране, танци и артистични етюди с публиката.



Начело на Combino Project е цирковият актьор и музикант Дарио Табаков. Карнавално въодушевление ще придаде дефилето на Марица брас бенд по Главната.

Оркестърът ще тръгне в 19:00 ч. на 15 май от Джумая Джамия и по ул. “Княз Александър І” ще стигне до Виенския павилион в Цар Симеоновата градина, където ще има взаимно присъединяване майсторите на суинга Lindy Hop Пловдив.

Втората фестивална вечер на 6Fest ще приключи още веднъж в ритъма на джаз и суинг с 2-часов диджей сет на Falshimento от 20:30 ч. пред Виенския павилион.

В третия фестивален ден 16 май посетители на 6Fest ще бъдат артистите от Клуб по огнени изкуства “Divinitas”. Това е първият публично регистриран клуб по въртене на огън в България.

Кулминацията на 6Fest ще бъде огненият им театър " Свръх огън " на площад " Централен " пред Военния клуб. " Дивинитас " ще употребяват над 15 огнени уреда и пироефекти като огнени ветрила, факли, мечове, обръчи, змии, криле и огнено слънце.

За гостите на 6Fest ще има и специфична изненада - пламнал надпис.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР