Седмицата на модата в Лондон започва в четвъртък в период

...
Седмицата на модата в Лондон започва в четвъртък в период
Коментари Харесай

Заради смъртта на кралицата Седмицата на модата в Лондон минава под знака на траур

Седмицата на модата в Лондон стартира в четвъртък в интервал на народен печал във връзка кончината на кралица Елизабет Втора, предава Българска телеграфна агенция. Модните колоси " Burberry " и " Raf Simons " отдръпнаха присъединяване си. Други като " Temperley ", " Simone Rocha " и " Paul & Joe " ще вземат участие.

Карълайн Ръш, шеф на Британския съвет за мода (BFC), коментира по какъв начин се организира фешън събитие при тези условия.

Как се анонсира фешън седмица по време на печал за починалата кралица Елизабет Втора?

Бяхме планували завръщането на Седмицата на модата в цялостния ѝ искра след пандемията от ковид. За страдание, поради гибелта на Нейно Величество проектите ни се трансформираха. Сега сме в интервал на народен печал и би трябвало да внимаваме и да уважим протичащото се в страната. Кралицата беше бранител на нашата промишленост доста дълги години.

Ревютата и представянията - комерсиалната част на събитието, не престават. Но другите съпътстващи празнични мероприятия - тържества и празнувания, са анулирани до Седмицата на модата в Париж. Няма да има ревюта в деня на погребението. Програмата ни ще приключи с Ричард Куин, който получи първия приз " Елизабет Втора " за мода. Кралицата беше на неговото първо ревю през 2018 година

Възстанови ли се английската фешън промишленост от пандемията? Как Британският съвет за мода поддържа дизайнерите?

Пандемията беше удар за всички, които получиха дипломите си през последните две години. Беше доста мъчно да се започва бизнес или да се стартира работа. По време на пандемията ние бяхме ангажирани със събирането на пари и продажбата на маски, с разнообразни дарения и фондации. Това беше метод да подкрепим стилните къщи.

През първата година на пандемията повече от един милион английски лири бяха ориентирани към разнообразни компании. През предходната година насочихме 1,3 млн. английски лири.

Седмицата на модата е известна с присъединяване на млади дизайнери. Смятате ли, че отпечатъкът върху околната среда, който оставя стилната промишленост, е по-голям от работата на младежите в модата?

Категорично. Не е изненадващо, че младите дизайнери са доста загрижени за отпечатъка, който оставяме. Знаем, че стилната промишленост, за жалост, има огромно значение за въглеродните излъчвания. Затова модата е обект на офанзиви. Предимство е да имаме млади дизайнери, които демонстрират, че желаят да работят по нов метод. Това ще даде подтик на цялата промишленост да се промени.

В предишното бяхме привикнали да виждаме огромните компании изпълнени с млади дизайнери. Сега има доста повече менторство, делене на процесите по търсене и развиване.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР