Седмица след началото на скандалите в Хасково, кметът Добри Беливанов

...
Седмица след началото на скандалите в Хасково, кметът Добри Беливанов
Коментари Харесай

Кметът на Хасково се върна на работа, отива ли си Добрев

Седмица след началото на свадите в Хасково, кметът Добри Беливанов се върна на работа в общината, оповестява NOVA.

Скандалът докара до това, че депутатът Делян Добрев беше упрекнат в шуробаджанащина и подаде оставка. Всички партийни структури обаче се оповестиха срещу нея.

Йончева: Суджукгейт е детска приказка, съпоставен с Хасково

ГЕРБ се разграничи от кмета си в Хасково, Йончева: Причината са кумове и другари на Делян Добрев

В неделя от локалната конструкция на ГЕРБ в региона желаеха оставката на хасковския кмет и неговото овакантяване на партията. Той обаче не е склонен.

„ Не съм осведомен с претекстовете за настояването да се отдръпва. Екипът ми работеше добре”, съобщи Беливанов.

В неделя депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Делян Добрев напуща всички заемани постове, тъй като се усеща „ смъртоносно ранен политически” след абсурда в Хасково.

Той разгласи, че ще съди Елена Йончева, съгласно която на основни позиции в локалната власт са негови родственици и някогашни бизнес сътрудници.

Преди това Добрев дефинира като своя персонална неточност номинацията на Беливанов за градоначланик.

„ Кметът на Хасково изправи декларация по какъв начин всички случили се неща в общината са с помощта на него, а проблемите са поради зам.-кметовете. Истината е точна противоположната. Моя е грешката преди 2 години за номинацията на Добри Беливанов и аз нося политическата отговорност “, призна Добрев.

Днес вицепремиерът Валери Симеонов прикани съдружните си сътрудници от ГЕРБ и Народното събрание да отхвърлят оставката на Добрев.

„ Делян Добрев има цялостната поддръжка на ГЕРБ - Смолян. Той е заслужен младеж, потвърден специалист и обещаващ политик. Нашият избор е безапелационен - да не се приема оставката му от централното управлението на Политическа партия ГЕРБ”, съобщи пък регионалният координатор на партията в града Николай Мелемов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР