Седмица след мощното земетресение, което причини смъртта на най-малко 161

...
Седмица след мощното земетресение, което причини смъртта на най-малко 161
Коментари Харесай

Хиляди японци са принудени да напуснат дома си

Седмица след мощното земетресение, което аргументи гибелта на минимум 161 души, хиляди хора, останали без дом, живеят в отмалялост и неустановеност по западното крайбрежие на Япония, съобщи Асошиейтед Прес.

В избавителните действия след земетресението с магнитуд 7,6 на Нова година се включиха хиляди бойци, пожарникари и служители на реда, които и в понеделник претърсваха срутените здания с вярата да намерят оживели.

Властите предизвестиха за заплаха от свлачища на целия полуостров Ното в префектура Ишикава, където бяха съсредоточени трусовете. Рисковете се утежниха от снеговалежите, които се усилиха през уикенда и ще продължат.

За жителите на Ишикава работата едвам стартира, показва АП.

Шуджи Йошиура, риболовец, съобщи, че към момента не може да изкара лодките си в морето, защото морското дъно е повдигнато от земетресението.

Във Ваджима е имало комерсиална улица, а морските блага и обичайните занаяти са привличали туристи. Голяма част от града е унищожена от пожарите, избухнали след земетресението от 1 януари, установи организацията.

Близо 30 000 души, настанени в учебни заведения, аудитории и други евакуационни центрове, се тормозят от инфекции, защото се появяват случаи на КОВИД-19 и други болести.

В подслоните хората към момента спят на студения под, само че откакто първичната помощ осигуряваше единствено парче самун и чаша вода за всеки човек дневно, увеличението на помощта разрешава на някои обекти да стартират да сервират топла храна, приготвена в големи тенджери.

Хората са възхитени от краткотрайните уреди за къпане, основани от бойците, седейки в горещата вода, която им е липсвала в продължение на дни.

Въпреки това изтощението и стресът изтощават лишените от дом. Мнозина са в печал. Земетресението се случи на Нова година, когато в Япония фамилиите се събират. Някои от оживелите споделят, че в този момент са напълно сами.

Също по този начин настанените в учебни заведения не са сигурни какво може да се случи, когато образователните заведения отворят след седмицата на новогодишната почивка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР