Седмица след извънредния вот между партиите изглеждат все по-непреодолими. Днес

...
Седмица след извънредния вот между партиите изглеждат все по-непреодолими. Днес
Коментари Харесай

Ще има ли успешни преговори за правителство?


Седмица след изключителния избор сред партиите наподобяват все по-непреодолими. Днес президентът подписа декрет, с който привиква на първо съвещание новоизбраното 48-о на 19 октомври.

Първият звънец на новото Народно заседание ще удари тъкмо в 9 сутринта на 19-ти октомври. По традиция тържественото съвещание ще бъде намерено от най-възрастния депутат. Този път това е Вежди Рашидов от ГЕРБ. Той ще приветства депутатите със слово и дружно ще положат клетва. След клетвата идва и по-трудната част, а точно опитът за съгласие и сформирането на постоянно държавно управление. Така че да не се върви отново на избори.

От ГЕРБ приканиха за договаряния.

„ По 100 милиона, 100 милиона, пет пъти. Милиарди похарчихме единствено за избори. Ако се произведат нови избори – каква ще е разликата? Нито те са в ръководство, нито ние. Пак същото ще се получи “, сподели Бойко Борисов, водач на ГЕРБ.

Победителят на вота посочи, че не предлага коалиция, а държавно управление по политики. Другите обаче остават непреклонни.

„ Цялата политическа отговорност за това държавното управление да падне е на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. В момента две от тези сили към момента са в Народното събрание, тъй че тяхна ще е отговорността “, сподели Даниел Лорер в предаването „ Тази заран “.

„ С ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ нямаме какво да си кажем и няма да беседваме. Да бъдат по този начин положителни, да се заловен за ръчички, още веднъж да си образуват обединението и да ръководят “, съобщи Александър Симов от Българска социалистическа партия.

От „ Възраждане “ виждат друга формула за кабинет - подобен, който те да подредят.

„ Единственото държавно управление, което „ Възраждане “ ще поддържа е държавно управление с мандата на „ Възраждане “. Тоест в случай че пристигна при нас третия мандат, тогава към този момент може да седнем да беседваме по тематиката “, сподели Костадин Костадинов.

„ Ние не бихме управлявали дружно с „ Възраждане “, дали ГЕРБ ще го създадат – следва да забележим “, сподели още Лорер.

„ С огромно почитание се отнасям към „ Възраждане “, и доста по-лесно би се работило с тях, тъй като са съществени хора. Проблемът там е идеологически “, сподели Бойко Борисов.

От ГЕРБ се усъмниха в честността на изборите. Заради огромния % протестен избор с опцията „ Не поддържам никого “. Заради това и приканиха ЦИК да даде достъп на експертите да погледнат софтуера на машините. От комисията дадоха отговор, че това е било направено още преди вота.

Междувременно от прокуратурата излязоха със мнение по отношение на изявление на съпредседателя на „ Демократична България “ за това, че липсва интерес от страна на прокуратурата към отчет на ДАНС отмносно градежа на „ Турси поток “. От държавното обвиняване дефинираха тези думи на Христо Иванов като „ следващи политически спекулации, които целят да злепоставят работата на прокуратурата “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР