Седмица след изборите стои въпросът кога ще бъде свикано 50-ото

...
Седмица след изборите стои въпросът кога ще бъде свикано 50-ото
Коментари Харесай

Чакането приключва: Кога ще бъде свикано 50-ото Народно събрание?

Седмица след изборите стои въпросът по кое време ще бъде свикано 50-ото Народно събрание? Президентът ще разгласи датата на първото съвещания на новоизбрания парламент на следващия ден. Днес и на следващия ден Румен Радев е в Черна гора, написа Българска национална телевизия.

Очаква се от на следващия ден да стартират и договарянията на първата политическа мощ - ГЕРБ, с партиите в Народното събрание.

Бойко Борисов предлага експертен кабинет, без той да е министър председател в него, само че с министър-председател от ГЕРБ. Друго изискване, което сложи водачът на ГЕРБ, е партията му да има министри в министерствата на Външните работи и на защитата. Кои партии ще поддържат първия мандат?

Още преди Борисов да съобщи желанията си, от Движение за права и свободи настояха за диалози за евроатлантически кабинет. ПП-ДБ няма да вземат участие в договарянията и обявиха, че ще бъдат съпротива.

Кирил Петков през вчерашния ден написа във Facebook, че откогато се е появила " Продължаваме промяната " Борисов не е съумял да влезе в, изтъквам, " обичаната си роля " - министър председател.

Бойко Борисов отговори, че в този момент очевидно борбата е какъв да е най-кресливата съпротива.

Националният съвет на Българска социалистическа партия удостовери решението партията да НЕ поддържа държавно управление с мандати на ГЕРБ И Движение за права и свободи, разгласи през вчерашния ден краткотрайното управление на столетницата.

" ИТН " към момента не са коментирали дали биха подкрепили кабинет с първия мандат.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР