Седмица след изборите не е ясно кой ще управлява държавата.

...
Седмица след изборите не е ясно кой ще управлява държавата.
Коментари Харесай

Какви са политическите сценарии след изборите

Седмица след изборите не е ясно кой ще ръководи страната. ГЕРБ готвят кабинет, само че знаят, че други политически сили няма да ги поддържат. Поне такива са поръчките до през днешния ден.

През това време партията на Слави Трифонов, като втората по величина политическа мощ, е най-ухажваният политически състезател, на който всички оферират поддръжка. А " ИТН " не престават да мълчат.

Какви са политическите сюжети разясниха в ефира на „ Неделята на NOVA” социологът Андрей Райчев и анализаторът Георги Харизанов от Института за дясна политика.

„ По стичане на събитията имах опция да се видя с премиера след изборите. Броят на хората, които му се обадиха да му честитят успеха и да помолят за среща, не се разграничи радикално от предходни години. Не е време за зложелателство и присмиване. Тепърва ще чакаме да забележим политиката на господин Трифонов”, съобщи социологът Георги Харизанов.

„ ГЕРБ си е мощна. Над половин милион българи желязно желаят Борисов за министър председател. Не е проблем политиката, казусът е положението на нацията. Тези, които не харесват Борисов, не могат да излъчат нещо против него.

Ако Слави Трифонов внесе държавно управление ще получи 240 гласа. По-вероятният вид, е той да изиска нови избори”, сподели Андрей Райчев.

Той разяснява и какво би станало, в случай че има нови избори. „ Не знам дали ГЕРБ ще отслабне при ново гласоподаване, Българска социалистическа партия по-скоро ще станат още по-слаби, а партията на Слави Трифонов ще стане по-силна”, разясни Райчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР