Седмица след фаталния инцидент с токов удар, който отне живота

...
Седмица след фаталния инцидент с токов удар, който отне живота
Коментари Харесай

Още сигнали за необезопасени шахти и кабели, както и за незаконни будки

Седмица след съдбовния случай с токов удар, който лиши живота на 16-годишно момче – десетки сигнали за необезопасени шахти и кабели, и противозаконни будки.

Необезопасени кабели има най-малко на няколко места в градинката към спектакъл „ Иван Вазов”. Само на метри от входа на Народния спектакъл е следващото затруднение за пешеходците - кабели стърчат необезопасени.

От районната администрация изясняват, че екип на енергото ще ревизира и обезопаси мястото. Според районния кмет проблем са и десетките противозаконните преносими обекти в Борисовата градина. Администрацията твърди, че от години водят борба за премахването им.

„ Всички мобилни преместваеми обекти на процедура са противозаконни. Там всичко би трябвало да бъде вдигнато. Като започнете от надуваемите крепости, будките, пуканките “, разясни Трайчо Трайков.

За стърчащи кабели и противозаконни будки алармират и от „ Спаси София “ на метри от метростанция Стадион Васил Левски. Оказва се, че разрешителното за работа на един от павилионите е изтекло в края на септември предходната година.

От страна на Общината няма реакция.

От столичния инспекторат прецизираха за bTV, че към този момент са написали три акта на притежателите на оборудванията, а до края на седмицата се чака и противозаконните будки да бъдат отстранени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР