Седмица преди редовните парламентарни избори се запазва дистанцията между основните

...
Седмица преди редовните парламентарни избори се запазва дистанцията между основните
Коментари Харесай

Маркет линкс: Пет партии влизат в новия парламент

 Седмица преди постоянните парламентарни избори се резервира дистанцията сред главните политически играчи се резервира. ГЕРБ водят, на второ място са Българска социалистическа партия и трети са " ИТН ".

Това демонстрира изследване, финансирано и осъществено взаимно от БиТиВи и " Маркет линкс ", извършено измежду 1026 лица над 18 година в страната в интервала 18-25 март по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Според социолозите се очаква протестният избор да окаже въздействие и да обърне предварителните настройки. От социологическата организация прецизираха, че той е нестабилен и може да увеличи резултатите на извънпарламентарните опозиционни сили.

Шанс да прескочат бариерата за влизане в новото Народно заседание имат още ДПС и " Демократична България ", " Изправи се! Мутри вън! ". Вътрешна македонска революционна организация са на ръба.

Социологът и шеф на " Маркет линкс " Добромир Живков изясни, че епидемичната конюнктура може да повлияе на резултата от вота. По думите му около 30% от интервюираните считат, че изборите би трябвало да бъдат отсрочени. Близо половината от запитаните мислят, че те би трябвало да се проведат макар растежа на заболеваемост у нас.

Няма партийна багра във връзка с това дали изборите би трябвало да бъдат отсрочени. Епидемията ще окаже въздействие върху изборите и това ще докара до по-ниска изборна интензивност, добави Живков.

Намалява процентът на хората, които декларират изрично, че ще упражнят правото си на избор. При предходното допитване по темата 51% от интервюираните са показали, че ще гласоподават, в този момент 46%. Разликата се равнява на към 350 хиляди души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР