Седмица преди началото на учебната година областният управител Кристина Сидорова

...
Седмица преди началото на учебната година областният управител Кристина Сидорова
Коментари Харесай

Областният управител Кристина Сидорова проведе среща с началника на РУО Габрово г-н Георги Маринов

Седмица преди началото на образователната година регионалният шеф Кристина Сидорова организира среща с началника на РУО Габрово господин Георги Маринов за готовността на учебните заведения да посрещнат учениците на 15 септември. В нея участваха още и заместител регионалният шеф Андрей Николов и основният специалист Михаела Стоянова. Обсъден беше ходът на дейностите по план „ Основен ремонт на покривите, мълниенозащитна и заземителна апаратура на остарялата постройка на НАГ и Министерство на народната отбрана “ които се чака до месец да приключат. Към момента на територията на региона не се извършват други ремонтни действия в учебни заведения или детски градина. Материално – техническата база е в доста добра положение, има цялостно поръчителство със наложителната образователна документи, обезпечени са безплатните учебници и пособия от 1 до 7 клас. Всички учебни заведения имат подготвеност при изменена обстановка да преминат към образование в електронна среда.

Предвид идния зимен сезон управлението на Областна администрация сложи въпрос за осигуреността на учебните заведения с горива и дърва за отопление. " Прогнозните проект – сметки за отопление са извънредно притеснителни с оглед покачването на цените ", разяснява зам.-областният шеф Николов. Въпреки рецесията, учебните заведения са в подготвеност да посрещнат зимния сезон, проблем има в две детски градини, където е обърнато внимание на локалните администрации. " Аз имам вяра, че общините ще се погрижат и няма да има липса на горива или средства " – акцентира регионалният шеф.

По време на срещата началникът на РУО – Габрово показа и осъществяването на признатия държавен проект – банкет, брояна паралелките и обхванатите в тях възпитаници, както и кадровата осигуреност в учебните заведения.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР