Седмица преди края на годината настъпва захлаждане. Ще го усетим

...
Седмица преди края на годината настъпва захлаждане. Ще го усетим
Коментари Харесай

Вижте какво ще бъде времето днес

Седмица преди края на годината настава захлаждане. Ще го усетим още през днешния ден в западната половина на страната с температури сред 7 и 10 градуса. На изток ще е малко по-топло – до към 13-15 градуса. Ще вали слаб дъжд съвсем в цялата страна. Сумарните количества за денонощието ще са по-значителни в южната половина на страната. Вятърът ще е леден северозападен със скорост към и над 50 километра в час. Най-силни пориви се чакат към обяд в Северозападна България, а малко по-късно и на изток. В планините през днешния ден ще има превалявания от сняг над 1500 метра. Температурите ще паднат и по високите места термометрите ще се ориентират към нулата, в ниското - до към 5-6 градуса. Вятърът по високите елементи ще е изключително мощен и рисков, със скорост на поривите към и над 100 километра в час.
Сложна система от центрове на ниско атмосферно налягане дефинира времето на Балканите в идващите дни до края на седмицата. В същото време във височина следим приток на леден арктически въздух.
На Бъдни вечер, по Коледа и в Деня на бащата, 26 декември, чакаме мощен леден вятър, със скорост на поривите към и над 100 километра в час. Сняг ще падне в планините и по високите полета на Западна България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР