Седмица по-късно започват и аматьорските първенства в Трета лига. В

...
Седмица по-късно започват и аматьорските първенства в Трета лига. В
Коментари Харесай

Съдиите със семинар в края на месец юли

Седмица по-късно стартират и аматьорските шампионати в Трета лига. В последна сметка Югозападната Трета дивизия ще бъде разграничена на две, е решението на Зоналния съвет на БФС-София. 22-та тима ще бъдат разпределени в две групи по 11, което значи 22 кръга в постоянния сезон или 20 мача на тим.

Групирането обаче няма да се прави на географски принцип, а съгласно класирането. След като се изиграят мачовете в постоянния сезон, първите пет тима от всяка група образуват плейофна група за промоция във Втора лига. Там тимовете ще играят по един път със опазване на актива от първата фаза. Останалите 12 състава ще оформят група за оставане също със опазване на точките от първата фаза. Тези отбори също ще играят по един път, а семейството или гостуването е съгласно програмата. Последните четири тима изпадат в регионалните дивизии.

При това състояние първите 10 тима ще изиграят общо 29 мача, а тези в групата на изпадащите - 31. Съвсем скоро разпределението на тимовете ще бъде изпратено и оповестено публично. От Съдийската комисия на БФС-София се похвалиха, че е приключила втората част от програмата " Ментори и гении " за равнище 1. В нея взеха присъединяване пет бригади от млади и перспективни съдии, които бяха включени в програмата за сезон 2021/2022 година Те бяха поздравени от ръководителя на ЗС на БФС-София Петко Петков.

На семинара участва основният управител на съдиите в България Стоян Алексиев, цялата комисия към ЗС на БФС-София, отпред с ръководителя Николай Йорданов, както и основният инструктор на Зоната Милко Николов. Програмата на семинара беше много разнообразна. Тя включваше клипове от първата част от семинара извършена през декември; работа по групи, интензивна подготовка на терен, решение на интерактивния тест за месец юни и премерване на BMI на младите съдии.

Особено прочувствено бе заниманието на намиращия се директно до хотела футболен терен под ръковоството на Николай Йорданов и инструктора по физическа подготовка към ЗС на БФС-София Янчо Янчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР