Седми ден протести в Скопие срещу френското предложение за разрешаване

...
Седми ден протести в Скопие срещу френското предложение за разрешаване
Коментари Харесай

Специалните пратеници на bTV: Блокади на пътища в страната в седмия ден на протести в Скопие


Седми ден митинги в Скопие против френското предложение за разрешаване на разногласието със София.

Очаква се в понеделник Народното събрание на Северна Македония да реши по кое време ще бъде прегледано.

Вечерни митинги няма да има в днешния ден, както и на следващия ден, само че се чака огромен митинг в Скопие в неделя. Той ще е против по този начин нареченото френско предложение за метода, по който да продължат договарянията на Република Северна Македония за интеграция в Европейския съюз, а през днешния ден в изявление за телевизия 21 а президентът Стево Пендаровски упрекна Русия за това, че използва употребява хибридни офанзиви против С. Македония, употребявайки въпросната тематика

Снимка: EPA


Като тези офанзиви съставляват подправени вести и всяване на националистически напрежения, както и за това, че " са влезнали в страната непознати жители от прилежащи страни, които да предизвикат напрежение по време на митингите. " Такива напрежение имаше и в сряда с част от техните от очевидците и участниците беседва нашия екип.

Журналистът Суат Сакипи е очевидец на стрелбата от сряда вечерта. Смята, че цялото напрежение е било предизвикано от македонски патриоти, които са тръгнали към албанския квартал на вечерното си шествие.

На вечерния митинг вършим опит да беседваме с водача на опозицията, който твърди, че случая е опит за нападение против него.

Защо е опасност това предложение за Северна Македония и македонския народ?

Не знам какво значи опасност, само че ме е позор, че имам съседи, които желаят в 21-ви век да ме асимилират като македонец, по този начин както България желае.

Под надслова " С фашисти не се договаря " мина следващата вечер на антибългарски митинги в Скопие. Говорители на трибуната загатваха България с прилагателното " фашистка ".

" Не на НАТО ", " не на Европейски Съюз ", бяха част от плакатите на площада.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР