Седемте спътника имат разнообразни задачи. Eдин от тях на име

...
Седемте спътника имат разнообразни задачи. Eдин от тях на име
Коментари Харесай

УСПЕХ: Ракета ЛончърУан на Върджин Орбит изведе в космоса седем спътника!

Седемте спътника имат разнородни задания. Eдин от тях на име “Адлър-1 ” ще следи галактическите отпадъци. Два спътника “Сторк-3 ” и “СтиймСат-2 ” са основани от полската компания СатРеволюшън, като първият от тях ще снима Земята с висока резолюция, а вторият ще тества новаторски водни мотори. Други два спътника летят в границите на просветителната стратегия ELaNa на НАСА. Последните два спътника са военни, на Департмента на защитата в Съединени американски щати.

Нямаше никакви проблеми по време на днешния полет. Всички спътници бяха въведени в тяхната целева орбита на височина 500 километра над Земята с надолнище от 45 градуса. Това бе четвъртият следващ триумф за ракетата “ЛончърУан ”. Тя има общо пет полета, като единствено първият е спешен – предстоящо за всеки нов притежател.

Следващата задача още веднъж ще е знакова – Върджин Орбит ще се опита да реализира изстрелване от космодрума Корнуол във Англия, първото отвън територията на Съединени американски щати. Стартът е плануван за месец септември. 

За повече информация: Върджин Орбит

{fcomment}

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР