Седемте най-развити икономически страни в света се договориха за 18,4

...
Седемте най-развити икономически страни в света се договориха за 18,4
Коментари Харесай

Г-7 ще помогне на Украйна с 18.4 млрд. долара, за да посрещне разходите си

Седемте най-развити стопански страни в света се договориха за 18,4 милиарда $, с които да оказват помощ на Украйна да посреща разноските си през идващите месеци и обявиха, че са подготвени да поддържат Киев по време на войната му с Русия и да създадат повече, в случай че е належащо, демонстрира планът на официално съобщение, заяви Ройтерс.

Финансовите министри и шефовете на централните банки на Съединени американски щати, Япония, Канада, Англия, Германия, Франция и Италия - страните от Г-7 - организират договаряния, когато Украйна, която бе нападната от Русия на 24 февруари, се бори да отблъсне нападението и изпитва дефицит на парични средства.

" През 2022 година сме мобилизирали 18,4 милиарда $ за бюджетна поддръжка, в това число 9,2 милиарда $ от наскоро поетите отговорности ", се споделя в плана на официално съобщение, забелязан от Ройтерс.

" Ние ще продължим да поддържаме Украйна през цялата тази война и по-късно и сме подготвени да създадем повече, в случай че е належащо ", се споделя в него.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР