Седемнайсетото Национално събрание на Демократи за Силна България (ДСБ) се

...
Седемнайсетото Национално събрание на Демократи за Силна България (ДСБ) се
Коментари Харесай

Партийни рокади: ДСБ избира нов председател и ръководство

Седемнайсетото Национално заседание на " Демократи за Силна България " (ДСБ) се събира в София . Очаква се делегатите да препотвърдят присъединяване на партията в обединението, както и да бъде определен нов ръководител и управление.

До момента две са лидерските кандидатури - на Атанас Атанасов , ръководител сега на групировката, и на неговата заместничка Цецка Бачкова . Евродепутатът Радан Кънев се отхвърли от присъединяване в " разногласието " за председателския пост, тъй като не желае да слага на тестване единството на групировката и тъй като не е добре, съгласно него, човек да се връща в роля, в която към този момент е бил.

" Смятам, че би трябвало да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да създадем ", разяснява за Българска телеграфна агенция ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов. Той разясни, че за времето, в което е бил отпред на партията, от извънпарламентарна политическа мощ през 2017 година в този момент ДСБ има евродепутат, солидно посланичество в локалната власт и присъединяване в ръководството на страната през представителството си в Народното събрание.

На форума ще бъде препотвърдено присъединяване на партията в обединението, отговори той на въпрос. Но по-важното за нас от ДСБ е да укрепваме и развиваме обединяването " Демократична България ", тъй като то даде резултат, уточни Атанасов.

В отговор на въпрос за предварителни парламентарни избори той означи, че в една парламентарна република всичко е допустимо. " Партиите се основават, с цел да вземат участие на избори, само че ние ще стартираме солидно да се готвим за локалния избор, който е след година и половина, и да се опитаме да разтеглим нашето присъединяване в локалните органи на ръководство като коалиция " Демократична България ", изясни водачът на ДСБ.

Националното заседание ще изслуша отчет на ръководителя, след което ще има политическа полемика, а по-късно стартира изборът на нов ръководител и управление на ДСБ.
В края на съвещанието форумът ще одобри и резолюция на XVII Национално заседание на " Демократи за Силна България ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР