Седемнадесет от щатите на САЩ са подали жалба срещу администрацията

...
Седемнадесет от щатите на САЩ са подали жалба срещу администрацията
Коментари Харесай

Седемнадесет щати съдят Тръмп заради политиката му по миграцията

Седемнадесет от щатите на Съединени американски щати са подали тъжба против администрацията на Тръмп поради „ жестокото и нелегално “ раздробяване на мигрантски фамилии, заяви BBC.

Адвокатите на Демократическата партия от щатите Вашингтон, Ню Йорк и Калифорния са дали старт на делото.

Правните дейности са ориентирани против политиката да се отхвърля даване на леговище на хората, минали през границата с Мексико.

Наскоро вицепрезидентът Майк Пенс предизвести незаконните мигранти да не рискуват живота на децата си, пробвайки се нелегално да влязат в Съединени американски щати.

Щатите, които съдят администрацията на президента Доналд Тръмп са Масачузец, Делауеър, Айова, Илинойс, Мериленд, Минесота, Ню Джърси, Ню Мексико, Северна Каролина, Орегон, Пенсилвания, Роуд Айлънд, Върмонт, Вирджиния и Окръг Колумбия.

Това е първата правна мярка против разделянето на мигрантски фамилии от изброените щати, които най-остро спорят с президента поради крайните му дейности по отношение на миграцията.

По-рано Тръмп прикани за бърза депортация, единствено няколко дни откакто е издал указа, с който прекъсна практиката по делене на фамилии.

Седемнадесетте щати упорстват за правосъдна заповед, която да подреди да се съберат фамилиите и практиката по делене да се приключи . Те дефинираха дейностите на администрацията на Тръмп като такива „ в несъгласие с Конституцията “.

В правосъдното дело, импортирано във вторник, се показва, че последната заповед на Тръмп не поставя завършек на разделянето на фамилии и не споделя нищо за тяхното вероятно събиране.

Също по този начин политиката на американския президент е избрана като "обидна " по отношение на държавните ползи, ориентирани към грижата за децата и запазването на взаимоотношенията сред родител и дете.

Миналата седмица американският президент Доналд Тръмп подписа декрет, с който поставя завършек на практиката на делене на фамилии на мигранти, които са пресекли нелегално границата с Мексико.

„ Не обичам да виждам да се разделят фамилии “, сподели той на церемонията по подписването на указа.

Съпругата му Мелания Тръмп отиде в център за мигранти на границата с Мексико, само че незабавно провокира рецензии поради облеклото си.

Първоначално тя носеше с яке с надпис: "Изобщо не ми пука, а на теб? ". Той бе на гърба на зеленото яке с качулка.

След това първата дама се преоблече с бледожълто яке, преди самолетът да кацне в Макалън, Тексас.

Вижте повече:

Мелания потегли при децата-мигранти с яке "Не ми пука "

Тръмп постави завършек на разделянето на деца-мигранти

Кадри от Съединени американски щати шокираха света – деца в кафези

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР