Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че
Коментари Харесай

Хамилтън: Няма да бъде краят на света, ако не спечеля състезание този сезон

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън съобщи, че не вижда като „ интервал на суша “ или „ краят на света “, в случай че не успее да завоюва съревнование през този сезон.

Британският водач изпитва усложнения цяла акция със своя Мерцедес и преди неделното вечерно Гран При в Сингапур е надалеч от битката за нова купа, като противникът му Макс Верстапен е на път да отбрани короната си.

Миналата година точно двамата състезатели бяха в борба за трофея до последно във финалното съревнование, което в последна сметка бе извоювано по трагичен и спорен метод от нидерландеца.

„ Не го преглеждам като интервал на суша. Според мен това е година на израстване. Хубав опит, като цяло. Остават още шест надпревари, тъй че предстоят шест благоприятни условия и ще се опитаме да спечелим съревнование, само че в случай че не се случи, не считам, че това е краят на света. Ще се върнем на върха “, изрази убеденост британецът пред публицисти в Куала Лумпур.

37-годишният водач окачестви сезона „ като един от най-трудните “ в кариерата си, откакто постоянно се постановяваше да се бори с кола, която страдаше от подскачане при висока скорост и изоставаше от преобладаващите съперници от Ред Бул. „ Просто би трябвало да разберем болида “. Въпреки това, дружно със съотборника и сънародника си в „ сребърните стрели “ Джордж Ръсел, Мерцедес се бори с Ферари за второто място в крайното класиране при конструкторите.

„ Нашата цел е второто място. Да се надяваме, че в идващите шест надпревари ще се оправим добре “, сподели още Хамилтън.

По-рано, Мерцедес подписа съглашение за удължение на спонсорството си с малайзийския петролен колос Петронас с мултигодишен договор до най-рано 2029 година



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР