Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън даде най-доброто време в първата

...
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън даде най-доброто време в първата
Коментари Харесай

Люис Хамилтън с най-добро време в първата тренировка в Абу Даби

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън даде най-хубавото време в първата свободна подготовка от последния спортен уикенд във Формула 1 за 2022 година. Британецът съумя да оглави класирането на пистата „ Яс Марина “ в Абу Даби с време от 1:26.633, което той реализира с меките гуми на Пирели.

На 0.220 секунди зад британеца остана и неговият съотборник и победител от съревнование в Бразилия предходната неделя Джордж Ръсел, който също беше със софт. Тройката с пасив от 0.255 затвори водачът на Ферари Шарл Леклер, който обаче реализира своето рекордно достижение във втория си опит с меките сликове, след неточност още при започване на първия си. 

Двамата водачи на Ред Бул Серхио Перес и Лиам Лоусън се класираха четвърти и пети, като те приключиха на надлежно 0.334 и 0.568 от Хамилтън. Лоусън бе един от осемте аварийни или млади водачи, които взеха присъединяване в първия час за подготовка пред Гран При на Абу Даби. 

Освен новозеландеца, който размени Макс Верстапен, присъединяване в тренировката взеха още Роберт Шварцман, Роберт Кубица, Логан Сарджънт, Пиетри Фитипалди, Пато О`Уорд, Джак Дуън и Фелипе Другович. Те замениха надлежно Карлос Сайнц, Гуаню Джоу, Никола Латифи, Мик Шумахер, Ландо Норис, Фернандо Алонсо и Ланс Строл в тимовете на Ферари, Алфа Ромео, Хаас, Макларън, Алпин и Астън Мартин. 

От тях О`Уорд, Дуън и Сарджънт имаха проблеми в хода на тренировката, като за О`Уорд и Дуън те бяха механически, а бъдещият титуляр на Уилямс се завъртя на първия завой в средата на сесията. Американецът имаше лек контакт със стената, само че съумя да продължи с присъединяване си в сесията и да покрие нужните 100 километра, с цел да получи още една суперлиценз точка, което да го приближи до приемането на суперлиценза, който ще му би трябвало, с цел да започва във Формула 1 следващата година. 

Последният уикенд за сезона във Формула 1 продължава в 15:00 часа българско време с втората свободна подготовка. Тя ще бъде доста по-представителна за действителното систематизиране на силите в Абу Даби, защото ще се организира в изискванията на залязващо слънце, когато ще бъде малко по-хладно. Точно в тези условия ще се проведат и квалификацията и надпреварата на следващия ден и в неделя. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР