Седемкратната световна шампионка в ски-бягането Тереза Йохауг няма да участва

...
Седемкратната световна шампионка в ски-бягането Тереза Йохауг няма да участва
Коментари Харесай

Тереза Йохауг с увеличено наказание, пропуска Олимпиадата

Седемкратната международна шампионка в ски-бягането Тереза Йохауг няма да взе участие на зимната Олимпиада в Пьончан. Това стана факт след решението на Международния трибунал в Лозана, с което наказването на норвежката за приложимост на клостебол беше увеличено на 18 месеца.

 Международната ски федерация желае нарастване на наказването на Терезе Йохауг
Международната ски федерация желае нарастване на наказването на Терезе Йохауг

Норвежката даде позитивен допинг тест през лятото

През 2016-а Йохауг беше уличена за използването на непозволения стимулант. Тогава тя се оправда с използването на слънцезащитен крем. На базата на смекчаващи виновността условия наложенато на Йохауг наказване беше 13 месеца и то щеше да изтече преди Пьончан 2018. Международната ски федерация стачкува пред съда в Лозана и получи промяна за интервала на прекъсване на спортните права на норвежката.

Така Йохауг ще може да се състезава още веднъж след 18-ти април 2018-а, което значи, че ще пропусне целия идващ зимен сезон.

Терез има 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов орден от Олимпийски игри. От шампионати на планетата Йохауг има извоювани 7 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала. Тя беше кръстена от медиите " Зайчето на Дюрасел ". Както се досещате " Зайчето " е било захранвано с необикновен тип гориво.

 Снимка 257798
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР