Седемдесет процента от първия етап на проекта за високоскоростна железопътна

...
Седемдесет процента от първия етап на проекта за високоскоростна железопътна
Коментари Харесай

70% от първия етап на проекта за високоскоростната жп линия от Истанбул до България са завършени

Седемдесет % от първия стадий на плана за високоскоростна железопътна линия от Истанбул до българската граница са приключени, заяви валията на турския окръг Одрин Хюршат Кърбъйък, представен от в. " Йени акит ".

Първият стадий от плана за ж.п. линия от Капъкуле/Капитан Андреево до Халкалъ, Истанбул, обгръща сектора сред Капъкуле и Черкезкой. Очаква се 153-километровата линия в този сектор да бъде изцяло приключена следващата година.

" Тази линия ще интегрира града ни (Одрин) с Истанбул, от една страна, и с Европа, от друга ", сподели валията, съгласно който изгражданият стоманен път ще предложи чудесни благоприятни условия както за товарните, по този начин и за пътническите транспорти, предава Българска телеграфна агенция.

Железопътната линия Капъкуле-Халкалъ с дължина 229 км е част от така наречен Железен път на коприната, който ще свърже Лондон и Пекин. Когато линията бъде приключена, влаковете ще могат да се движат по нея със скорост от 200 км/ч. Това ще редуцира времето за пътешестване от българската граница до Истанбул на час и 35 минути (от три и половина часа сега) за пътническите транспорти и на 3 часа и 35 минути (от осем сега) за товарните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР