Седем задържаниза24 часаследакциятанаДАНСиАнтикорупционната комисиявАгенция Митници. Това съобщиха заNOVAизточници от разследването.

...
Седем задържаниза24 часаследакциятанаДАНСиАнтикорупционната комисиявАгенция Митници. Това съобщиха заNOVAизточници от разследването.
Коментари Харесай

След акцията на ДАНС: Шефката на митниците Петя Банкова и още шестима души са задържани

Седем арестувани за 24 часа след акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция „ Митници ” . Това оповестиха заNOVAизточници от следствието. Сред тях са шефът на Агенция " Митници " Петя Банкова и заместникът ѝ Людмил Маринов.

Припомняме, че Държавната организация Национална сигурност иАнтикорупционната комисия организираха интервенция на територията на София и страната. Извършиха обискив кабинета и дома на шефката на Агенция " Митници " Петя Банкова, а по-късно я изведоха за разпит. По първична информация се проверява проведена незаконна група за контрабанда, подкупи и пране на пари

Акцията на ДАНС е обвързвана с следствие на посочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и неговите възможни връзки, посредством които е реализирана контрабанда, съобщаваБНТ. Николай Николов - Паскал е от Хасково и е някогашен митничар.


Тя отхвърли да познава посочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и съобщи, че откогато е на поста се бори с контрабандата. „ Преди няколко години Пламен Тончев, по типичния за тях механизъм, реши да ме изпрати да работя в Благоевград за положително наказване и положителни резултати. Това е главната им скица - когато някой им пречи, те го командироват някъде. В резултат на което споделих, че няма да извършвам техни поръчки и напуснах публично ДАНС ", сподели Банкова пред публицисти на излизане от постройката на Агенция " Митници ".

Проверяват се разнообразни места в столицата. Претърсват се адреси в квартал " Бояна ", прочут хотел в столичният квартал " Лозенец ", както и други адреси покрай него.

При акцията в столичнияхотел е арестуван един от гостите му.По информация наБНТарестуваният е български жител с букви М.Д.Направен е обиск на автомобил пред хотела, М.Д се разпитва.

" Предполагаме, че инспекцията в хотела , която се организира тази заран, е обвързвана с огромната национална акция в Митниците . Проверката беше ориентирана към посетител на хотела , който беше настанен през вчерашния ден. Органите на реда разговаряха единствено с него, без да тормозят други посетители на хотела. Автомобилът на въпросното лице беше обискиран на паркинга. Гостът е български жител от мъжки пол ", съобщи шефа на хотела.

Извършват се обиски в кабинета и дома на шефката на Агенция " Митници " по сигнал на ДАНС и по необходимост. До момента прокуратурата не е известена за дейностите по следствието.От дома на Петя Банкова са конфискувани бележки , които тя си е водила за разнообразни образования, както и контракт за потребителски заем на брачна половинка й. Пари не са открити, заяви заNOVAадвокатът на Петя Банкова. Няма и заповед за арест.

От кабинета ѝ е конфискуван служебният компютър , както и нейни бележки по разработка за разтрошаване на контрабандни канали ./Дарикнюз

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР