Седем цивилни загинаха в Мариупол след престрелка между руски военни

...
Седем цивилни загинаха в Мариупол след престрелка между руски военни
Коментари Харесай

Седем цивилни загинаха в Мариупол след престрелка между руски военни и кадировци

Седем цивилни починаха в Мариупол след престрелка сред съветски военни и " кадировци ". Това заяви съветникът на кмета на Мариупол Пьотр Андрюшченко, представен от съветската версия на " Свободна Европа ". По думите му измежду починалите цивилни има две тийнейджърки.

Стрелба е имало в Урзуф - село в покрайнините на Мариупол, като има убити и най-малко четирима съветски бойци.

Министърът на печата на Чечения Ахмад Дудаев дефинира информацията като " подправена " и съобщи, че " нито един представител на чеченския народ няма нищо общо с този случай ". В същото време той не отхвърли самата престрелка, показва " Кавказ.Реалии ".

Според Андрюшченко  " кадировците " са пристигнали в Урзуф за отмора - селото се намира на брега на Азовско море. Там чеченските военни влезнали в спор с съветски окупатори.

Каналът в " Телеграм "  АСТРА написа, че публицисти на медията са се свързали с проруския водач на селото Иван Топузов, който е удостоверил, че е имало жертви на престрелката.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР