Седем централноевропейски страни членки се обявиха за ускоряване на процеса

...
Седем централноевропейски страни членки се обявиха за ускоряване на процеса
Коментари Харесай

Централна Европа иска по-бързо присъединяване на Черна Гора и Сърбия към ЕС

Седем централноевропейски страни членки се оповестиха за ускорение на процеса на присъединение на Черна гора и Сърбия към Европейски Съюз. Според тях, в случай че това не стане, Западните Балкани ще съставляват опасност за сигурността на целия район, заяви " Ройтерс ".

Външните министри на Вишеградската група – Унгария, Словакия, Полша и Чехия – както и на Австрия, Словения и Хърватия се срещнаха в Будапеща, с цел да обсъдят проблеми, свързани с миграцията и обстановката в западните Балкани и в Украйна.

Външният министър на Унгария Петер Сиярто съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да форсира договарянията за присъединение на Черна гора и Сърбия, и би трябвало да стартира договаряния за участие с останалите страни в Западните Балкани. Албания и Македония са претенденти за участие, само че договарянията с тях към момента не са почнали. Босна и Косово към момента не са публични претенденти, въпреки че и двете страни целят участие в съюза.

Словенският външен министър Карл Ерявец сподели, че на страните в Западните Балкани би трябвало да се помогне в използването на промените, нужни за участие в Европейски Съюз. Перспективата за участие от години се счита за основният тласък да се прокарат промени на Балканите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР