Седем седмици преди старта в Саудитска Арабия, Abt Cupra XE

...
Седем седмици преди старта в Саудитска Арабия, Abt Cupra XE
Коментари Харесай

Abt Cupra XE започва с Клара Андерсон и нов дизайн - видео

Седем седмици преди старта в Саудитска Арабия, Abt Cupra XE дефинира курса си за своя трети сезон в Extreme E - Клара Андерсон ще започва дружно с Насър Ал-Атия, който към този момент е печелил Дакар пет пъти. Cupra Tavascan XE, с който двойките завоюваха финала на сезона в Уругвай през декември, получи нов дизайн.

„ Фантастичният край на сезона с триумфа на Клара и Насър ви кара да желаете повече – по тази причина за нас беше ясно, че ще продължим нашия ангажимент в Extreme E. Особено съм удовлетворен, че в този момент можем да работим дружно с Cupra и в двете Формули E и да образуваме наелектризиращ екип в Extreme E “ - споделя Ханс-Юрген Абт, основен изпълнителен шеф на ABT SE.

Докато Насър Ал-Атия, който завоюва известното рали Дакар за пети път преди две седмици, навлиза във втория си цялостен сезон с Абт Купра, Клара Андерсон минава от авариен водач към непрекъснат член на тима. 22-годишната шведка към този момент направи мощно усещане в двете си участия в края на предишния сезон с класиране на подиума, победа и доста смели маневри.



За новия сезон колата на тима има обновен външен тип, който подхожда на болида на тима от Формула E, UrbanRebel и Cupra e-Racer. „ Ливреята “ е към този момент многопластова и с сходен на хамелеон цвят на каросерията, който съчетава наситено лилаво и неоново жълто.

Изцяло електрическият офроуд спортен автомобил загатва за дизайнерския език на бъдещия сериен автомобил Tavascan, вторият напълно електрически модел на марката, който се създава в Барселона и би трябвало да бъде пуснат в Европа и оттатък океана през 2024 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР