Седем са вече потвърдените жертви на свлачището в Казамичола Терме

...
Седем са вече потвърдените жертви на свлачището в Казамичола Терме
Коментари Харесай

Седем са вече жертвите на свлачището в Италия, сред тях бебе и още две деца

Седем са към този момент доказаните жертви на свлачището в Казамичола Терме на остров Иския в Италия, предадоха АНСА и РАИнюз, като се позоваха на локалните управляващи.
Още по темата
Всички починали са разпознати. Сред починалите са семейство с бебе на по-малко от месец, както и две деца на 11 и на 6 години . Техните родители се търсят дружно с третото дете в фамилията.

Двете медии оповестиха, че е открито и тялото на 58-годишна жена с българска народност. Българското Министерство на външните работи удостовери гибелта на бълкарката, като се базира на италианските управляващи. Жената има и италианско поданство. Според локални медии се търси и различен български жител, който е придружавал починалата българка. Общо в неопределеност остават 5 души.

58-годишната Николинка Балтова от Пазарджик е отишла на острова, с цел да подаде документите си за пенсиониране , заяви кореспондентът на бТВ.

От години българката е работила в областта на туризма и хотелиерството на италианския остров. Там среща и колегата си в живота - италиански ресторантьор, с който преди време реалокират с цел да живеят в Германия.

По разкази от хората от Иския Нина се връща няколко пъти през последните месеци, с цел да показа всички нужни документи, с цел да се пенсионира в Италия.

Според последни данни ранените са трима, от които един в съществено положение. 230 души са били принудените да изоставен жилищата си и са настанени краткотрайно в хотели. Най-много пострада селището Казамичиола терме, през което мина огромното свлачище тръгнало от планината Епомео.

Оцелели жители споделят за изпитан неизразим смут и боязън. Специалисти обясниха, че теренът на острова от вулканичен генезис е предразположен на свлачища и строителството е несъобразено с това. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР