Седем от осемте общини в област Русе - Борово, Бяла,

...
Седем от осемте общини в област Русе - Борово, Бяла,
Коментари Харесай

Обявиха неучебен ден в още много общини

Седем от осемте общини в област Русе - Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово, на следващия ден ще бъде неучебен ден за всички учебни заведения и детски градини, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието в Русе Росица Георгиева.

Причината е към момента невъзстановеното електрозахранване в доста обитаеми места в района, прекратено поради мокрия сняг, както и непроходими сектори от пътища.

Георгиева изясни, че към този момент на следващия ден ще се учи единствено в община Русе. 

Във връзка с оповестеното бедствено състояние в обитаемоте места на територията на община Шумен (без град Шумен) кметът проф. Христо Христов издаде заповед за прекъсване на образователните занятия на 27 ноември, понеделник, във всички учебни заведения и детски градини в селата на общината. Няма да се движат и учебните рейсове, които транспортират възпитаници към регионалния център, оповестиха от общинската администрация. 

Към момента ситуацията на територията на община Шумен остава усложнена. Общо 15 села към момента са без електричество. След премахване на повредата " Водоснабдяване и канализация " стартира да възвръща водоподаването към Шумен. Без вода към момента е квартал „ Мътница “.

В община Бяла, област Русе, на следващия ден ще бъде неучебен ден за всички учебни заведения и детски градини,  заяви кметът на града Димитър Славов.

Причината е към момента невъзстановеното електрозахранване в множеството обитаеми места в общината, прекратено поради мокрия сняг, който скъса електропроводи и повали стълбове на доста места в област Русе.

Славов изясни, че общинските пътища към този момент са проходими при зимни условия. Тежка е зимната конюнктура и в община Антоново. Утре ще е неучебен ден за учебните заведения и детските градини на територията на общината, сподели за Българска телеграфна агенция секретарят на общината Мехмед Мехмедов.

В района снежната завивка е сред 50 и 60 см. Температурите са към нулата, само че поради мощния вятър чувството е за по-студено време.

В общината 60 обитаеми места са без електричество. Ток има само в град Антоново. Пътищата към селата са затворени. На този стадий няма бедстващи хора. Сутринта е съдействано на кола за спешна помощ на " Спешна помощ " да вземе болен човек от село Черни бряг. Сега трактор работи и пробива път до село Малка черковна, където има бедстващи туристи.

За по-голяма сигурност на следващия ден ще бъде неучебен ден за всички учебни заведения и детски градини в Антоновско.  

Понеделник ще бъде неучебен и в община Вълчи дол, където е оповестено бедствено състояние. По информация на Областната администрация във Варна в общината има 21 обитаеми места без електрозахранване. По данни от общината има и нарушено водоснабдяване на доста места.

Усложнена остава ситуацията и на територията на община Аксаково, оповестява кметът Атанас Стоилов. В девет обитаеми места достъпът е неосъществим. Това са селата Радево, Ботево, Зорница, Засмяно, Любен Каравелово, Водица, Новаково. В Генерал Кантарджиево може да се влезе от долния път. В 13 села са без електрозахранване, а отчасти без ток са региони в град Аксаково. Пред кметството в Игнатиево две паднали дървета са съборили електропровод с високо напрежение.

Всички села в община Провадия са без електрозахранване, ток има единствено в Бързица, осведоми кметът Димо Димов. Всички пътища там са заснежени, само че проходими. Има паднали дървета, които се разчистват с общинска техника.

Поради усложнената метеорологична конюнктура на територията на Община Севлиево, понеделник, 27 ноември ще бъде неучебен ден. Това заяви кметът на Община Севлиево доктор Иван Иванов.

“Ще работят само детските градини в град Севлиево. Община Севлиево се обръща към родителите на всички пътуващи деца, да ги оставят вкъщи до цялостно справяне с следствията от изобилните снеговалежи ”, предлага градоначалникът.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР