Седем операционни сестри в многопрофилната болница в Добрич са подали

...
Седем операционни сестри в многопрофилната болница в Добрич са подали
Коментари Харесай

Медицински сестри от болницата в Добрич подадоха оставка

Седем операционни сестри в многопрофилната болница в Добрич са подали оставки , откакто основният доктор декларирал, че не могат да бъдат вдигнати заплатите им . С молба за овакантяване са и още няколко медицински сестри от други отделения . Тази информация беше оповестена в обществените мрежи.
Изпълнителният шеф на здравното заведение доктор Светозар Байчев не беше открит за коментар . По-късно от името на управлението на болничното заведение беше изпратено следното известие до медиите:
„ Във връзка с появили се изявления в някои медии за всеобщо овакантяване на операционни сестри, управлението на МБАЛ Добрич държи да посочи обстоятелствата към създалата се обстановка.
Молби за овакантяване на лечебното заведение са подадени от 8 операционни сестри. Мотивът е обвързван с искане за увеличение на възнаграждението им в размер на две минимални работни заплати. На този стадий управлението на МБАЛ Добрич смята, че това е невероятно да се случи, защото би трябвало да се съблюдават разпоредбите за финансова дисциплинираност на болничното заведение.
До този миг са извършени няколко срещи сред двете страни.
Считаме, че в близко бъдеще ще се стигне до взаимно задоволително решение, и няма да се стигне до дейности, които да попречат на естествената активност на лечебното заведение “.
През декември доктор Байчев показа пред Actualno.com, че броят на експертите по здравни грижи на пенсионна възраст в добричката болница е 51.
На 1 март те излязоха на митинг с искане за актуализиране на трудовите им хонорари и съответно възнаграждение на нощния труд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР