Седем медала (2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови) спечелиха

...
Седем медала (2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови) спечелиха
Коментари Харесай

ГОРДОСТ: 7 медала за България от гимназиадата в Бразилия

Седем медала (2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови) завоюваха български лекоатлети на Олимпийските игри за възпитаници -Гимназиада, в Рио де Жанейро, Бразилия. В надпреварата за възпитаници до 15 години по 22 типа спорт участваха 45 страни с общо 2 600 участници.

С два златни медала е Лъчезар Вълчев от НПТГ „ Ш. Петьофи “ – Разград в дисциплините дълъг скок и троен скок, с треньор Красен Цонев.

С по два медала са Елеонора Бочева (сребърен на 800 м. и бронзов на 400 м.) и Николина Радева с бронзови медали на гюле и диск.

Сребърен орден завоюва Деница Узунова за троен скок.

И трите девойки са от МГ „ Д-р Петър Берон “ във Варна, а техни учители са Снежана Аначкова и Добромир Демирев.

По лека атлетика и в двете възрастови групи (до 15 и до 18 г.) има класирани участници от България на 4, 5, 6, 7 и 8 места, което е извънредно достижение.

Отборът по тенис на маса с треньор Даниела Христова е на шесто място в крайното отборно класиране.

България взе участие с два тима в Гимназиадата на възраст до 15 години. В леката атлетика се показаха 4 девойки от учебни заведения в Разградска област (ОУ „ В. Левски “, ППМГ „ Акад. Н. Обрешков “ – Разград и СУ „ Хр. Ботев “ – Лозница). По тенис на маса ни показаха 4 девойки от СУ „ Св. Св. К. и Методий “ в град Две могили, област Русе. В леката атлетика за 18 годишни се включи един младеж от НПТГ „ Ш. Петьофи “ – Разград и по петима юноши и девойки от МГ „ Д-р П. Берон “ във Варна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР