Държавният глава Румен Радев удостои с Почетен плакет на Президента

...
Държавният глава Румен Радев удостои с Почетен плакет на Президента
Коментари Харесай

След триумфа на Европейското: Президентът удостои с Почетен плакет волейболистките до 18 г.

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетен плакет на Президента на Републиката националния тим на България по волейбол за дами до 18 години на тържествена гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2. Отличието се връчва за изключителни заслуги в развиването на българския спорт и извоюваното преди дни първо място на Европейско състезание по волейбол за дами във възрастова група под 18 години.

На церемонията участваха старши треньорът на тима Антонина Зетова и президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

Вие сте блестящо доказателство, че България има и ще продължава да има своите златни девойки, и то освен в художествената гимнастика, само че и в обичания от всички нас волейбол. Вие сте въплъщение на силата на непреклонния български дух и воля за победа, сподели президентът.

Радев означи, че единствено преди година в Гербовата зала бе тимът по волейбол за мъже, който извоюва бронзови медали на Световното в Бахрейн и който подсети на света за силата на българската волейболна школа.

„ Днес пред нас са невероятните български девойки, които след повече от 40 години още веднъж донесоха европейска купа по волейбол за страната ни “, уточни президентът.

Той означи, че освен са покорили европейски връх, а са внесли и ярък лъч вяра за целия български спорт и хилядите младежи.

Президентът уточни, че от през днешния ден упованията към тях ще бъдат още по-големи, за още по-големи триумфи, трофеи и медали. Радев сподели, че върху тях пада и друга отговорност, тъй като те към този момент са идоли за хиляди деца, образец за старание и безрезервност.

Никога не забравяйте, че зад вашия триумф стоят доста хора – Федерацията, управлението и треньорите на националния тим, от вашите клубни тимове, вашите родители, учители, съобщи още Радев и благодари на състезателите за стремежа и усилието в тренировките и триумфите им.

Капитанът на тима Виктория Нинова подари от името на състезателите топка с обръщение и златен орден.

„ За нас е чест да пазиме флага на България. Радваме се, че дружно и обединено успяхме да покорим европейския връх “, сподели тя от името на тима.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР