Седем фирми кандидатстват със свои конкретни проекти за изграждане на

...
Седем фирми кандидатстват със свои конкретни проекти за изграждане на
Коментари Харесай

Седем фирми кандидатстват за строежа на два наши военни кораба

Седем компании аплайват със свои съответни планове за създаване на два нови многоцелеви модулни патрулни кораба, които незабавно са нужни на българските военноморски сили. Това заяви в Русе командирът на Военноморските сили /ВМС/ контраадмирал Митко Петев.

Всички тези компании имат опит и са строили такива кораби. Те са от Германия, Англия, Франция, Испания и други страни. Една от компаниите е българска. Двата кораба ще са на вода до три години и ще се включат дефинитивно във флота след четири години. Народното събрание е определило за тази цел 820 милиона лв., която сума е оптимално позволена и евентуално изразходените средства ще са по-малко, посочи контраадмирал Петев, представен от Българска телеграфна агенция. Той подсигурява, че целият развой на договориране на строителството е оптимално транспарантен. Според командира на Военноморски сили на България са нужни общо четири такива кораба.

Успоредно са дейностите за доставяне с тази нова техника във Военноморски сили се работи за модернизиране на три фрегати, с цел да могат да се експлоатират надеждно още 15 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР