Седем души, сред които началникът на отдел Миграция в Областната

...
Седем души, сред които началникът на отдел Миграция в Областната
Коментари Харесай

Седем души, сред които началник в МВР, са задържани за престъпна схема с визи

Седем души, измежду които началникът на отдел " Миграция " в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград и чиновник в българското консулство в Истанбул, са арестувани в незаконна скица за издаване на визи.

На брифинг пред публицисти окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров даде детайлности към случая, за който стана ясно в понеделник. Съвместно следствие на ДАНС и " Вътрешна сигурност " е разкрило незаконна скица, в която са забъркани и застрахователи, преводачи и един юрист.

Чрез нея турски жители, които не са имали право на българско поданство, са се сдобивали с такова или с визи категория D. С тази виза се получава българско поданство, както и българска персонална карта, която по-късно мжое да бъде употребена и за пътешестване и определяне в други страни от Европейски Съюз.

Служителката в българското консулство в Истанбул е набирала турски жители и след това им е намирала адреси на територията на Разград и Шумен. След това тя ги е представяла пред началника на отдел " Миграция " в регионалното Министерство на вътрешните работи. Той обаче не е правил нужната инспекция дали те дават отговор на истината.

Полицейският чиновник е получавал финансови облаги в подмяна, като е получавал суми от по 2-3 хиляди евро. По думите на Тодоров, най-малко 100 индивида са се възползвали от въпросните услуги, като цената е била към 200-300 евро на човек. Схемата е работила най-малко една година.

За арестувания шеф на отдел " Миграция " в Разград се знае, че е в системата на Министерство на вътрешните работи от 1995 година Той е нараснал на управителния пост през 2011 година Властите ревизират дали някой различен от неговата работа не е забъркан в незаконния случай.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР