Седем души, сред които 23-дневно момиченце, са загинали при руски

...
Седем души, сред които 23-дневно момиченце, са загинали при руски
Коментари Харесай

Бебе е сред седемте жертви на руския обстрел в Херсон

Седем души, измежду които 23-дневно момиченце, са починали при съветски обстрел в южната Херсонска област в Украйна в неделя, оповестиха от вътрешното министерство на страната, написа „ Гардиън “.

При артилерийския обстрел в село Широка Балка, на брега на река Днепър, са починали семейство - брачен партньор, брачна половинка, 12-годишно момче и 23-дневното момиченце - и още един гражданин.

Двама мъже са били убити в прилежащото село Станислав, където една жена също е била ранена.

Нападението в Херсонска област последва мненията на украинския заместник-министър на защитата Хана Малиар в събота, която се опита да потуши слуховете, че украинските сили са се приземили на окупирания ляв (източен) бряг на Днепър в Херсонска област.

" Отново стартира умотевица към левия бряг в Херсонска област. Няма никакви учредения за паника ", сподели тя.

Областният шеф на Херсон, Олександър Прокудин, съобщи в неделя, че трима души са били ранени при съветските офанзиви в региона в събота.

В събота вечерта украински военни обявиха, че силите на Киев са постигнали прогрес в южната част на страната, като са отбелязали прочут триумф край основно село в южната част на Запорожка област и са завзели други неуточнени територии.

Генералният щаб на Украйна съобщи, че са постигнали " непълен триумф " в региона на значимия от тактическа позиция регион Роботине в Запорожка област - съветска цитадела, която Украйна би трябвало да превземе, с цел да продължи да напредва на юг към Мелитопол.

" Има освободени територии. Силите за защита работят ", съобщи от южния фронт военачалник Олександър Тарнавски, командващ южните сили на Украйна.

През последните седмици сраженията се водят на доста места по над 1000-километровата фронтова линия, до момента в който Украйна води контраатака с оръжия, доставяни от Запада, и подготвени от Запада войски против съветските сили, които нападнаха страната преди близо 18 месеца./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР