Седем души са задържани за подготвян атентат в Белгия, сред

...
Седем души са задържани за подготвян атентат в Белгия, сред
Коментари Харесай

Задържаха българин, турчин и петима белгийци за готвен атентат в Брюксел

Седем души са арестувани за подготвян атентат в Белгия, измежду тях е и 20-годишният български жител Сергей Р., оповестиха локални медии, като се позоваха на изказване на федералната прокуратура.

Петима от обвинените са белгийци, а седмият е турчин, съобщи Българска телеграфна агенция.

Задържаните са упрекнати в присъединяване в активността на терористична група, а петима от тях - за подготовка на терористичен удар.

Отбелязва се, че множеството от обвинените са младежи. Засега не е изяснена задачата, против която са се подготвяли да нанесат удар. Очаква се ограниченията им за неотклонение да бъдат прегледани от съда на 3 април.

Разпространеният лист с непълните имена на арестуваните демонстрира, че двама от белгийците Елиас Е. и Себастиан Б. са родени през 2003 година, а сънародниците им Адам Д., Карим Х. и Ванеса Б. надлежно през 2004, 2000 и 1999 година. Турският жител Хасан С. е най-възрастният в групата, роден през 1987 година. Арестите са осъществени в Брюксел и Антверпен, като българският жител е бил хванат в белгийската столица.

Сергей Р. и Карим Х. са упрекнати само в присъединяване в активността на терористична група. Осми обвинен, арестуван в началото, е бил освободен.

По-рано медиите означиха, че арестуваните са свързани с джихадисти от групировката „ Ислямска страна “. Същата формация пое отговорност за атентатите в Брюксел от 22 март 2016 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР