Седем дисциплини ще включва програмата на световното първенство по ски-алпийски

...
Седем дисциплини ще включва програмата на световното първенство по ски-алпийски
Коментари Харесай

Седем дисциплини на Световното в Кортина след две години

Седем дисциплини ще включва програмата на международното състезание по ски-алпийски дисциплини в Кортина Д'Ампецо (Италия) през 2021 година, оповестиха от Международната федерация по ски (ФИС). Преди няколко месеца Изпълнителният съвет на ФИС Алпите предложи на Съвета да размени алпийската композиция с самостоятелния успореден слалом в програмата на международните шампионати, Световната купа и зимните олимпийски игри.

След дълги диспути през днешния ден на Конгреса на ФИС в Оре (Швеция) беше решено да бъде прибавен паралелния слалом в програмата на идващото международно състезание, само че и да се резервира алпийската композиция.

Първоначално имаше опасения, че алпийската композиция ще отпадне от програмата на огромните шампионати, само че от ФИС оповестиха, че проучват " статистиката в медиите и феновете ", които посещават двете събития, с цел да реши по отношение на присъединяване им в бъдеще. Така в Кортина ще бъде историческо международно състезание с общо седем дисциплини - слалом, великански слалом, супергигантския слалом, втурване, алпийска композиция, успореден слалом и отборно съревнование.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР