Седем държави от ЕС вече официално са в рецесия, тоест

...
Седем държави от ЕС вече официално са в рецесия, тоест
Коментари Харесай

Седем държави от ЕС вече официално са в рецесия

Седем страни от Европейски Съюз към този момент публично са в криза, т.е. имат две следващи тримесечия със спад на брутния вътрешен артикул (БВП) по отношение на предходното тримесечие, демонстрират данни на Евростат. Това са Дания, Естония, Ирландия, Люксембург, Нидерландия, Австрия и Швеция.

През третото тримесечие на годината редица страни от Европейски Съюз също регистрират спад на Брутният вътрешен продукт, само че това е първото им тримесечие на намаляване на стопанската система. Сред тях са Германия, Франция, Португалия и Чехия. Общо 13 страни от Европейски Съюз регистрират спад на стопанската система през третото тримесечие на годината по отношение на предходното.

В България има растеж на Брутният вътрешен продукт с 0,4% през третото тримесечие на годината по отношение на предходното и с 1,8% по отношение на същия интервал на предходната година, оповестиха от Национален статистически институт. По-голям годишен растеж на Брутният вътрешен продукт има в шест страни от Европейски Съюз.

Средно за страните от Европейския съюз равнището на брутния вътрешен артикул през третото тримесечие на годината остава без смяна както по отношение на предходното тримесечие, по този начин и по отношение на същия интервал на предходната година. Но единствено в страните от еврозоната има най-малък спад на стопанската система по отношение на предходното тримесечие.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР