Седем български граждани все още са в неизвестност след пожара

...
Седем български граждани все още са в неизвестност след пожара
Коментари Харесай

Интубираният след пожара на ферибота българин се подобрява. 7 още в неизвестност |

Седем български жители към момента са в неопределеност след пожара на ферибота в Йонийско море, на който са пътували за Италия.

Това оповестява през днешния ден следобяд българското външно министерство, като се базира на информация на гръцките управляващи.

По-рано бе обявено, че е допустимо измежду групата хора в неопределеност да има. 

Подобрява се положението на настанените в болница двама наши сънародници. Единият от тях е изписан, а другият, който бе интубиран, е нормализиран и без заплаха за живота.

Министерство на външните работи спомага на българските жители, евакуирани след пожара на ферибота в Йонийско море, да отпътуват от остров Корфу. Те ще дойдат довечера в Игуменица, откъдето ще заминат с рейс за България. Част от сънародниците ни ще бъдат извозени до Италия, както те сами са поискали.

Първите 38 български жители към този момент отпътуваха за България, като се чака те да дойдат всеки миг в страната.

Българските жители могат да потърсят настояща информация за своите близки, пътували на ферибота „ Юрофери Олимпия “, на следния телефон в Ситуационния център на Министерство на външните работи: 02 948 3051.

Пожарът на ферибота по направление Гърция-Италия избухна в ранните часове на 18 февруари. Оказа се, че на борда са били десетки българи, огромна част от които водачи на камиони.

Продължава избавителната интервенция и опитът да бъде овладян пожарът на борда. По последни данни в неопределеност са общо 12 души. На борда на ферибота е имало 241 пасажери и 51 души екипаж. Повечето пасажери са избавени от екипажа, който по думите на оживели е работил доста проведено и професионално.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР