Себестойността на производството на руския газ, не е тази, за

...
Себестойността на производството на руския газ, не е тази, за
Коментари Харесай

Явор Куюмджиев: В цената на газа има много голям геополитически елемент

Себестойността на производството на съветския газ, не е тази, за която те го продават, в цената има доста огромен геополитически детайл. Това сподели енергийният специалист Явор Куюмджиев, някогашен заместник-министър на стопанската система и енергетиката в утринният блок на " Добро утро, България “ на  Радио " Фокус “ .

“Пак ще кажа, както съм казвал различен път, че газът няма аромат, няма цвят, няма багра, той има цена. Така че да се върнем на въпроса от кое място и по какъв начин дълготрайни контракти. Те се вършат, когато имаш по какъв начин да го доставиш. В момента с стартирането на интерконектора и след няколко месеца, дай боже до една година, стартирането на терминала в Александруполис, ние на процедура като страна към този момент ще имаме доста огромна степен на диверсификация ", сподели още той.

Експертът посочи, че някои хора използват цялостна диверсификация от Русия, само че това е неточно, " да не кажа неуместно, тъй като диверсификация значи съществуване на доста източници по повече от едно трасета “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР