Себастиен Ожие спечели трета победа от четири старта в световния

...
Себастиен Ожие спечели трета победа от четири старта в световния
Коментари Харесай

Ожие спечели рали Корсика

Себастиен Ожие завоюва трета победа от четири старта в международния рали шампионат за 2018 година Французинът победи в рали Корсика, оставяйки зад себе си От Танак и Тиери Ньовил.

Това бе втори триумф за Ожие по планинските пътища на средиземноморския остров. Той му даде и задатък от 17 точки в генералното класиране при водачите.

Ожие поведе още в петък, когато завоюва три от четирите прави за деня. След това поддържаше деликатно задатъка си и след финала съобщи, че е доста удовлетворен от представянето си в Корсика.

„ Петъчният ден бе в действителност страховит и точно тогава изградихме базата на тази победа. Не е елементарно да контролираш темпото си вместо да даваш газ, само че всичко е по-хубаво с сегашния ми автомобил”, добави Ожие.

Танак имаше единствено десета от секундата преднина на второто място при започване на последния ден от надпреварата по отношение на Ньовил.

Пилотът на Хюндай обаче се сблъска с проблеми в мотора на автомобила си и бързо изостана. Все отново съумя да финишира и да се качи на подиума.

Дани Сордо и Елфин Еванс водиха сериозен дуел за четвъртата позиция като от самото начало разликата посред им не надвиши няколко секунди. Уелсецът обаче не съумя да надделее над испанския си противник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР