Себастиан Фетел все още не е прекратил своята кариера във

...
Себастиан Фетел все още не е прекратил своята кариера във
Коментари Харесай

Фетел не изключва възможността да се завърне във Формула 1

Себастиан Фетел към момента не е прекратил своята кариера във Формула 1, а към този момент дава отговор на въпроси дали в бъдеще няма да реши да се завърне на стартовата решетка по сходство на неговия кумир Михаел Шумахер.

Седемкратният международен първенец се отдръпна от спорта в края на 2006 година, само че се завърна при започване на сезон 2010 с екипа на Мерцедес. Втората кериера на германеца обаче не отговори на упованията към него и той съумя да се качи единствено един път на подиума, с третото си място в Гран При на Европа във Валенсия през 2012 година. В края на третия си сезон след завръщането си Пилето дефинитивно смъкна каската.

" Смятам, че щом си споделил, че се отказваш, значи би трябвало да се откажеш. Но несъмнено в бъдеще нищо не е изключено ", сподели Фетел пред немската телевизия RTL.

" При всеки човек е друго и пътят на всеки човек е друг. Може би има места, на които могат да се създадат паралели, само че не считам, че сега мога да отговора на въпрос какво би станало в бъдеще. Тази година отговорът ми на въпроса дали още веднъж ще карам във Формула 1 е не, само че след година или две може да имам напълно друго виждане. Само времето може да покаже ", добави още четирикратният международен първенец.

Ако не се случи някое знамение в последните два старта за годината в Бразилия и Абу Даби Фетел ще приключи своята кариера с 53 победи, 122 подиума, 57 полпозиции и 38 най-бързи обиколки в тъкмо 300 спортни уикенда. Последният успех на германеца бе с Сингапур през 2019 година, а последното му качване на подиума в Баку през предишния сезон. По-късно той приключи втори и в Унгария, само че бе дисквалифициран поради механически нередности по неговия болид на Астън Мартин.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР