Себастиан Фетел спечели третата си победа от началото на сезона

...
Себастиан Фетел спечели третата си победа от началото на сезона
Коментари Харесай

Фетел спечели категорична победа в Гран при на Канада и поведе с една точка пред Хамилтън

Себастиан Фетел завоюва третата си победа от началото на сезона във Формула 1 и завърза борбата в генералното класиране. Германският водач победи по безапелационен метод в Гран при на Канада, тръгвайки от първа позиция и не изпусна водачеството нито за миг.

Той финишира с удобен задатък от над седем секунди пред Валтери Ботас с " Мерцедес ", а подиумът добави Макс Верстапен с " Ред бул ".

Фетел завоюва 50-ата си победа във Формула 1 и стана едвам четвъртият водач в историята с сходно достижение. Пред четирикратния международен първенец са само Михаел Шумахер (91), Люис Хамилтън (64) и Ален Прост (51).

Успехът изкачи Фетел преди всичко във краткотрайното класиране след седем надпревари. Преди старта на пистата " Жил Вилньов " той беше с 14 точки зад международния първенец Люис Хамилтън, само че към този момент има с една повече (121 против 120).

Първите трима приключиха в същия ред, в който стартираха, като в челото изпреварвания нямаше. Единственият, който направи скок беше Даниел Рикардо – той започва шести, само че приключи четвърти като се оправи с Кими Райконен и Люис Хамилтън.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (264)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР