Себастиан Баез завоюва трофея на ATP 250 турнира в Кицбюел,

...
Себастиан Баез завоюва трофея на ATP 250 турнира в Кицбюел,
Коментари Харесай

Без шансове за местния любимец: Баез отпусна едва 4 гейма на Тийм в първия му финал от 2020-та насам

Себастиан Баез завоюва трофея на ATP 250 шампионата в Кицбюел, надигравайки локалния любим Доминик Тийм с безапелационното 6:3 6:1. Аржентинецът имаше единствено една победа в предишните си пет турнирни изяви, само че за следващ път потвърди какъв брой рисков може да бъде на алена настилка и справедливо се поздрави със своята трета купа на най-високото равнище в тениса, като всяка една до момента е била извоювана на клей. Тийм пък може да извлече голям брой позитиви от развиването на седмицата, тъй като доближи до своя първи край от 2020-та насам, а също така ще се завърне назад в международния топ 100 и несъмнено наподобява малко по-близо до тениса, който в миналото му разреши да се трансформира в първенец на US Open.

Бившият номер три диктуваше темпото на разиграванията в самото начало и печелеше голям брой лесни точки благодарение на първия си начален удар, само че Баез се защитаваше извънредно добре и съумяваше да предизвика голям брой непредизвикани неточности от ракетата на австриеца. Същевременно южноамериканецът не се колебаеше да нападна при всяка една комфортна опция от своя форхенд, което му разреши пръв да реализира пробив, а оттова насетне Тийм беше безусловно беззащитен на ретур и откриващата част справедливо отиде в актива на по-високорснкирания тенисист, който загуби едвам две точки при вкаран първи сервис.

Проблемите за някогашния притежател на трофея надалеч не се изчерпваха с това, защото неговият противник реализира мигновен брейк за началото на втория сет и въпреки локалният любим да взе идващото си подаване на нула, то той не завоюва нито гейм повече в хода на дуела и изцяло закономерно Себастиан Баез можеше да ликува с купата от австрийския град.

Без шансове за локалния любим: Баез отпусна едвам 4 гейма на Тийм в първия му край от 2020-та насам.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР